Centar za obrazovanje odraslih - Gračanica

Usluge prevođenja

Vršimo usluge prevođenja sa i na većinu stranih jezika (pismeno, lektorisanje)

Sve na jednom mjestu, mi vam možemo izaći u susret i ponuditi profesionalnu uslugu prevođenja.

PISMENO PREVOĐENJE

P.U Centar za obrazovanje odraslih Gračanica nudi usluge pismenog prevođenja.Ove usluge uključuju PISMENE prijevode na većinu stranih jezika, iz raznih područja: ekonomija, industrija, pravo, medicina, finansije bez ovjere sudskog tumača. Za prevođenje su angažovani ovlašteni profesori stranih jezika i lektori, kao i tim ljudi čije iskustvo, kvalitet i profesionalnost garantiraju uspjeh. Pažljiva procjena teme i odabir najkvalitetnijeg uposlenika sa iskustvom u relevantnom području omogućavaju nam da postignemo kvalitet usluga na zadovoljstvo naših klijenata.

PREVOD

Pokrivamo segment kreativnih prijevoda (oglasi i reklame, promotivni materijali i video poruke).

Prije početka prevođenja, provjeravamo originalni tekst, konsultiramo se s klijentom o mogućim problemima i dogovaramo se o rokovima, tehničkim zahtjevima i usklađenosti. Za klijente koji redovno koriste naše usluge, provjeravamo da li imamo ranijih materijala ili glosara iz ranijih prijevoda, kako bismo očuvali dosljednost terminologije. Da bismo sačuvali stilsku dosljednost, nastojimo angažirati istog prevodioca za buduće projekte kad god je to moguće.

Promotivni materijali prevode se tako da zvuče efikasno na ciljanom jeziku. Kako bismo postigli najbolje rezultate, trebamo informacije o cijevima kampanje, ciljnoj grupi i ciljnom tržištu, grafičkom dizajnu, stilskim zahtjevima i zadacima. U većini slučajeva, prevodilac mora kreirati novi tekst. Kreativnost zahtijeva vrijeme.

Centar da bi osigurao svoju kvalitetu klijentima nudi usluge kadra stručnih saradnika i moderno opremljenog i kompjuteriziranog ureda. Vrhunski kvalitet naših usluga i vrhunska profesionalnost – to su osnovni principi koje stalno nastojimo podržavati, u našem interesu.

Za poslove prevođenja angažovani su visoko obrazovani prevodioci sa dugogodišnjim iskustvom u prevođenju i znanjem iz specifično određenih strateških oblasti.Pored stručnih prevodilaca, za složenije tekstove koristimo usluge stručnjaka i profesore za određene oblasti (inženjere, pravnike, zdravstvene radnike, itd.), koji također govore strane jezike.

Isporuka

Prevedene materijale dostavljamo pouzdano i na najbrži mogući način, ovisno o želji klijenata:
· elektronskom poštom(e-mail) u traženom formatu
· faksom
· USB stik, DVD, CD…
· štampane na papiru i poslane poštom.

Rokovi za isporuku određenih prijevoda ovise o količini i složenosti teksta koji je namijenjen za prevođenje. Stoga, rokovi za isporuku se dogovaraju nakon uvida u vrstu i količinu teksta.

LEKTORISANJE DOKUMENATA

Centar Vam nudi i lektorisanje Vaših dokumenata na jeziku koji Vama odgovara. Lektorisanje dokumenata podrazumijeva stilsku, gramatičku, sinktaksičku i jezičnu obradu teksta, te ispravljanje slučajnih interpukcijskih, tipografskih, pravopisnih i ostalih manjih grešaka ili propusta.